RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Росія скине маску: Україні загрожує припинення транзиту газу

Директор ТОВ "Оператор газотранспортних систем України" Сергій Макогон розповів, чи піде Росія на повне припинення транзиту свого газу до Європи через українську територію.

Про це він заявив в інтерв'ю "Бізнес Цензору".

За словами Макогона, питання припинення транзиту газу є не економічним, а політичним. Він зазначає, що останніми місяцями посилився тиск на Україну в усіх напрямах. Це і припинення експорту вугілля в Україну з РФ, і стягування військ на кордон, і блокування експорту вугілля з Казахстану.

"З огляду на всі ці події, не виключено, що буде припинено і транзит газу через Україну. Тоді вже буде скинуто всі маски – це буде відкрита, нічим не обґрунтована агресія. Я сподіваюся, що до цього не дійде", - зазначив Макогон. Він також додав - технологічно сама по собі система може працювати і на ресурсах, які компанії вдалося акумулювати для проходження опалювально-зимового періоду.

"Але це стосується тільки експлуатації нашої ГТС. Якщо в економіці буде велика нестача ресурсу або він буде занадто дорогим, це стане великою проблемою", - наголосив Макогон.

Раніше експерт з енергетики Юрій Корольчук в ефірі Апостроф LIVE на Апостроф TV розповів, що може очікувати на українську ГТС в майбутньому.