RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Відключення електроенергії через російські атаки: де зникло і може зникнути світло

У понеділок, 17 жовтня, РФ у черговий раз вдарила по українських енергетичних об’єктах. Пошкоджень зазнала інфраструктура у центральних та північних областях України.

Про це інформує пресцентр "Укренерго".

Читайте також: Розбір завалів продовжується: фото з місця удару "шахіда" по житловому будинку у Києві

У компанії розповіли, що ремонтні роботи з метою відновлення енергооб’єктів триває, проте не виключені аварійні вимкнення електроенергії. Водночас наголосили, що ситуація в енергосистемі - контрольована.

Населення просять ощадливо використовувати електроенергію, особливо в ранкові та вечірні години пік - з 8:00 до 11:00, з 17:00 до 23:00.

"Важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання електроенергії по всій країні, особливо в вечірні години доби", - йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства енергетики, від обстрілів постраждала Дніпропетровська, Сумська область, а також Київ. Без електропостачання залишилися побутові споживачі та промислові підприємства.

Перебої в електропостачанні сталися у Рівному. Як повідомив мер міста Олександр Третяк у Telegram, аварійне відключення електрики у центрі міста за такими адресами: пр. Миру, Кавказька, Міцкевича, Героїв поліції (Пушкіна).

Також Росія вдарила по енергооб'єкту у Вінницькій області.

Нагадаємо, що внаслідок російських атак вранці у понеділок, 17 жовтня, пошкоджено енергетичну інфраструктуру у трьох областях України - у Києві, на Дніпропетровщині та Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок ударів.