RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Енергетика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чи будуть нові блекаути в Україні: в Міненерго розставили крапки над "і"

В Україні наразі жодних відключень світла не планується. Водночас енергетики вже підготували графіки, якщо будуть серйозні пошкодження енергетичної інфраструктури через російські обстріли.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Блекаут в Україні, дубль 2: в Міненерго зробили заяву про відключення у жовтні

За словами Гринчук, по готовності генерації та розподільних мереж Міненерго не планує блекаутів, але можуть бути повторні атаки окупантів на енергосистему, про що свідчать дані української та світової розвідки.

"Ми не плануємо блекаутів і відключень, але операторами системи розподілу підготовлено графіки відключень, якщо раптом атаки росіян і пошкодження будуть такими, що нам доведеться впроваджувати ці графіки", - заявила вона.

Водночас заступниця глави Міненерго зауважила, що цього разу енергетики мають більше знань, а також є більш якісна система протиповітряної оборони.

"Ми сподіваємося, що цього року нам вдасться бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все ж таки якісь пошкодження будуть", - уточнила вона.

Як заявляв раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в етері телемарафону, графіки цього року набагато кращі, з урахуванням досвіду минулого року. Розподіл лімітів енергії теж покращили та додали автономні джерела живлення по всій території України, крім тимчасово окупованих.

Крім того, за словами Кудрицького, генератори, які отримала Україна в якості гумдопомоги, будуть додатково живити критичні об'єкти інфраструктури, навіть якщо буде блекаут.

Нагадаємо, на можливий блекаут цієї зими експерти підготували десять найкращих повербанків на ноутбуки.

  • Вас може зацікавити:

Готуємося до нових блекаутів: цими продуктами можна запасатися вже зараз

"Все буде добре": кияни розповіли, як готуються до зими, відео

Відключати взимку будуть скрізь: українців попередили про можливість 10-годинних блекаутів