RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Блекаут в Україні, дубль 2: в Міненерго зробили заяву про відключення у жовтні

У Міненерго запевняють, що відключення світла в Україні у жовтні будуть лише в разі обстрілів та пошкодження енергосистеми росіянами. На цей час відключення електропостачання не прогнозується.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України у Facebook.

Читайте також: Україна має два плани на зиму - радник прем'єр-міністра Юрій Бойко

"Енергетики продовжують готуватися до опалювального сезону. Електроенергії, що виробляється українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вдень спостерігається профіцит потужностей. А тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому з регіонів країни не планується", - йдеться у повідомленні.

Водночас підкреслюється, що відключення можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури через російські обстріли.

"Оператори розробили графіки можливих відключень світла через несправедливий розподіл електроенергії у минулому опалювальному сезоні. Але графіки діятимуть лише у разі пошкодження енергооб'єктів. На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається", - наголосили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські мобільні оператори не готові до блекаутів, можливих у майбутньому опалювальному сезоні.

Вас також може зацікавити:

"Все буде добре": кияни розповіли, як готуються до зими, відео

Потрібно подбати вже зараз: як швидко і без великих витрат утеплити будинок

Готуємось до нових блекаутів: цими продуктами можна запасатися вже зараз