RU  UA

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Імпорту електроенергії може не вистачити: українців попередили про планові відключення світла

Внаслідок масованого обстрілу Росією 8 травня Україна опинилася на порозі планових відключень світла. Енергетики намагатимуться покрити дефіцит в енергосистемі за рахунок імпорту струму та обмежень для промисловості, проте цих заходів може виявитися недостатньо.

Про це розповів директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко.

Читайте також: Росія вдарила по двох ГЕС: завдано нищівних пошкоджень. Фото

"У нас на сьогоднішній день ситуація складна, і ми стоїмо на порозі планових відключень. Навіть останніми днями у нас спостерігався максимальний імпорт електричної енергії, що допомагало нам знизити ймовірність планових відключень, хоча вони теж були, але для промисловості. Після сьогоднішніх обстрілів такий можливості може і не бути, оскільки імпорту може і не вистачити", – пояснив експерт.

За його словами, ймовірність планових відключень є високою саме в пікові години. За даними енергетиків, зараз найсильніше збільшення споживання припадає на період з 18:00 до 23:00.

Експерт наголосив, що поки що балансувати енергосистему допомагають сонячна та гідроенергетика, а також імпорт із Європи.

"Все це разом узяте має забезпечувати нам балансування енергетичної системи, але, мабуть, цього може не вистачити без теплової генерації, яка практично зруйнована, якщо не на 100%, то майже на 100%", – зазначив Омельченко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, у якому стані зараз поранені діти після удару по школі у Харкові.

  • Вас також може зацікавити:

Росія атакувала енергооб'єкти у 6 областях

На місці прильоту гігантська вирва: фото і відео наслідків удару по Запоріжжю

Росія вдарила по трьох ТЕС: частині українців можуть відключити світло