RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Росія завдала масованого удару по Україні: всі подробиці

Вночі, 8 травня, Росія здійснила масовану атаку – це був комбінований удар із застосуванням крилатих ракет та безпілотників типу “Shahed". Повітряна тривога лунала в більшості областей України, є влучання в об’єкти інфраструктури.

Інформацію про нічну атаку ворога зібрав "Апостроф".

Читайте також: Росія скинула на Харківщину надпотужну авіабомбу: знищена ціла вулиця. Жахливі фото

Відомо, що для нічної атаки ворог використав безпілотники типу "Shahed" та крилаті ракети. Було декілька груп "шахедів", котрі рухалися в різних напрямках.

Де чули вибухи

Київ та область

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що противник завдав по столиці ракетного удару, застосувавши крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС: "Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків".

Проте Силами та засобами протиповітряної оборони всі повітряні цілі в районі столиці були знищені. За попередніми даними, обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Натомість міський голова Броварів Ігор Сапожко вказав, що на Київщині виникло загоряння на обʼєкті цивільної інфраструктури: "За інформацією ДСНС, сталося загоряння обʼєкта цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району".

Львівщина

На Львівщині також працювала ППО – про це повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він вказував, що крилата ракета спочатку рухалася у Хмельницькій області, тримала західний курс. Пізніше він писав про чергову ракету з Волині курсом на Львів.

"Деякі ракети змінили курс. Рухаються на Стрийщину. Також фіксують повітряні цілі у напрямку Червоноградського району", – вказував він о 05:13 з проханням дотримуватись інформаційної тиші. Пізніше, о 06:34, писав про нові ракети на Стрийщину.

Місцеві Telegram-канали показали стовп диму, який фіксували після удару по Львівщині.

Харків

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що "Харків знову під ударом. Попередньо - "шахедами"".

"Суспільне" повідомляло про вибухи у Харкові ще о 02:52: "У Харкові було чутно вибух, ймовірно, за межами міста".

Полтавщина

Відомо також про вибухи на Полтавщині – про це інформувало "Суспільне" з посиланням на кореспондентів.

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін написав, що відомо про влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі – після удару ворожого БпЛА виникла пожежа: "За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих".

Запоріжжя

В Запоріжжі о 04:35 чули звуки вибухів – писали кореспонденти "Суспільного". О 04:36 та 04:41 чули повторні вибухи. Противник поцілив в обʼєкти критичної та цивільної інфраструктури – Є руйнування, проте попередньо без постраждалих, повідомив голова ОВА Іван Федоров.

Івано-Франківщина – повідомляли про вибухи о 04:56. Моніторингові канали повідомляли про ракету на Івано-Франківщині, що тримала рух на Яремче.

Вінничина писали про ракету на Вінничині, що тримала курс на Ладижин. Пізніше також були повторні ракети в напрямку Ладижина. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури. Про це повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Польща підіймала в небо літаки

Через російську атаку в ніч на 8 травня Польща мусила підняти в небо авіацію – про це повідомили Збройні сили Польщі в соцмережі Х. Вони написали наступне:

"Звертаємо увагу, що в повітряному просторі діють польські та союзні літаки, що може бути пов'язано з підвищеним рівнем шуму, особливо в південно-східній частині країни".

Зауважували, що вночі спостерігалась інтенсивна активність дальньої авіації РФ, пов'язана з нанесенням ракетних ударів по об'єктах, розташованих на території України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали всі подробиці нових ударів росіян по Харківщині.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог завдав по Україні масштабного ракетного удару, лунають вибухи: всі подробиці

Дроновий терор триває: наслідки нічної атаки ворога по Україні

Масована атака на Дніпропетровщину: серед поранених 5-річна дівчинка