RU  UA

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Підвищення тарифів на світло не буде? Кабмін не голосував за збільшення цін

На засіданні Кабінету міністрів України у четвер, 30 травня, питання про підвищення тарифів на електроенергію не розглядалося і навіть не було внесено до порядку денного.

Про це повідомив народний депутат України від партії "Батьківщина" Олексій Кучеренко.

Читайте також: Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян

"Сьогодні питання тарифів на електроенергію на уряді не розглядалося - не було поставлено «з голосу» в порядок денний. Хоча всі знали що рішення має бути прийнято. Зрозуміло що це рішення мало кому подобається, але це в даному випадку абсолютно не головне питання - вибачте за відвертість”, - написав Кучеренко.

Він наголосив, що головне питання в іншому.

"Якщо уряд впевнений в своєму рішенні і воно є обґрунтованим та необхідним, то які можуть бути зволікання з його прийняттям?! Яка така причина спрацювала гальмом?! Боязнь перед відповідальністю - яка може бути боязнь, якщо рішення обґрунтоване?! Відсутність остаточної "відмашки" від президента - а де тут в цій процедурі повноваження президента?! Якщо уряд НЕ впевнений в своєму рішенні, то питання стоїть ще гостріше - а як можна тоді допустити такий суспільний резонанс при своїй невпевненості?! І в тому і в іншому випадку постає інше питання - а навіщо тоді ТАКИЙ уряд в ТАКІЙ критичній ситуації, яка є сьогодні в країни?! Чи не занадто дорога "розвага" утримувати такий безвідповідальний орган в такий час?! Інколи неприйняття будь-якого рішення має набагато гірші наслідки ніж невірне рішення і як мені здається - це саме той випадок”, - зазначив Кучеренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні різко підскочать ціни на електроенергію з 1 липня.

  • Вас також може зацікавити:

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Втрачено майже половину генерації електрики: енергетики оцінили шкоду від обстрілів

Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян