RU  UA

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Енергетика

Новини

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

Через проблеми на одному з енергоблоків Південноукраїнської АЕС буде більше відключень світла

4 вересня українців попередили про збільшення кількості груп для відключень світла через те, що з ладу вийшов один з енергоблоків на Південноукраїнській АЕС.

Про це на Facebook написав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Він повідомив, посилаючись на незалежні джерела, що через цю ситуацію на Південноукраїнській АЕС 4 вересня застосовуватимуть дві зайві черги відключень:

"Ви будете сміятись… хоча може й ні. З двох незалежних джерел: знов аварія на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні - бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу".

Харченко прогнозує, що наступного тижня, ймовірніше за все, енергоблок піде в ремонт.

"Отже, переможні реляції Енергоатому щодо достроково завершених ремонтів мають не тільки радувати, але й лякати. Маю відкликати прогнози, які публічно робив останні пару днів про нормалізацію постачання електроенергії. Так, високовольтні мережі відновлюються і за пару днів будуть в порядку (наскільки це можливо). Але «сюрпризи від Енергоатому» передбачати поки не вдається", - пише він.

Разом з цим "Апостроф" повідомляв, що у серпні енергетики ДТЕК відновили світло в оселях 714 тисяч родин, що постраждали через обстріли у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях.