RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Коломойський задумав позбавити Україну мільярдів гривень: подробиці

Підконтрольний Коломойському Запорізький завод феросплавів домагається визнання неконституційним права НАБУ через суди визнавати сумнівні угоди недійсними.

Про це повідомляє "НВ. Бізнес".

Вчора Конституційний Суд України (КСУ) на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд справи за конституційну скаргу Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ), підконтрольного Ігорю Коломойському, щодо конституційності положень пункту 13 частини першої статті 17 закону «Про Національне антикорупційне бюро України" (НАБУ).

«Розгляд справи буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань Другого сенату Конституційного Суду України», - йдеться в повідомленні суду.

Оспорюване положення передбачає, що НАБУ і його працівникам для виконання покладених на них обов'язків надається право при наявності законних підстав, подавати в суд позови про визнання недійсними угод.

У разі, якщо суд визнає цю норму неконституційною, то держава позбутися майже 5 млрд грн за 93 угодами, які були визнані недійсними за позовами НАБУ.

Суд за позовом НАБУ визнав неправомірною угоду ЗЗФ і Запоріжжяобленерго, через яку держава недорахувалася більше 172,4 млн грн.

За інформацією журналістів програми Схеми, одне з підприємств, котрі укладали тристоронні договори на поставку електроенергії з Запоріжжяобленерго і компанією енергомережі затриманого раніше НАБУ Дмитра Крючкова.

В рамках договору, гроші за поставлене на завод електроенергію обленерго погодилося отримувати не безпосередньо, а через компанію Крючкова. Але, отримавши гроші, енергомережі далі їх не перераховувала.

Як повідомляв "Апсотроф", раніше Печерський районний суд міста Києва скасував арешт майна латвійського мільйонера Василя Мельника у справі про так званих "вишки Бойка".