RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Українсько-американська компанія набирає людей для польоту в космос: подробиці

Українсько-американська аерокосмічна компанія Firefly розпочала набір людей для польоту в космос.

Про це повідомляє Forbes.

Місія, для якої здійснюється набір, носитиме назву DREAM (Dedicated Research & Education Accelerator Mission). В першу чергу запуск ракети буде розрахований на студентів і підприємців. Саме для цих двох груп виділять спеціальний простір в ракеті-носії: у ньому студенти зможуть проводити експерименти, а підприємці отримають місце для підприємства.

"Ми є частиною космічного суспільства, тому намагаємося зробити свій внесок не тільки в те, щоб стати життєздатною компанією, але і в те, щоб заохочувати інших людей", - сказав CEO Firefly Том Маркушіч.

Головна мета набору - залучення нових клієнтів і співробітників до аерокосмічної діяльності компанії.

Компанія встановила дедлайн набору - до 30 червня 2019 року. Це потрібно для того, щоб заздалегідь інформувати полігон про те, скільки людей буде на борту ракети.

Політ заплановано на грудень цього року. Якщо він пройде успішно, Firefly планує здійснити п'ять подібних запусків у 2020 році.

Раніше повідомлялося, що Firefly Aerospace була заснована в місті Остін (Техас) в 2014 році. Вона займається розробкою легких ракет-носіїв для запуску малих супутників. У 2017 році компанію викупив український підприємець Максим Поляков за $ 75 млн. У 2018 році, Firefly Aerospace відкрила науково-дослідний центр в Дніпрі.

Як повідомляв "Апостроф", американське космічне агентство NASA зупинило виготовлення приладів для російської космічної обсерваторії "Спектр-М" (проект "Мілліметрон") через скорочення фінансування проекту. Детальніше читайте в матеріалі - Чи є життя без NASA: в мережі висміяли нові космічні "успіхи" Росії.