RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Померли тисячі людей: в США винесли вирок відомому виробнику ліків

Суддя американського штату Оклахома зобов'язав компанію Johnson & Johnson (J & J) заплатити $ 572 млн за сприяння в поширенні опіоїдів.

Про це повідомляє NBC.

За словами прокурорів штату, J & J змушувала лікарів призначати опіоїди і одночасно зменшувала ризики наркоманії. Це сприяло поширенню епідемії опіоїдів в штаті і призвело до загибелі більше 6000 чоловік протягом майже 20 років.

Генеральний прокурор Оклахоми Майк Хантер заявив в суді, що збільшення продажів Johnson & Johnson і його фармацевтичної дочірньої компанії Janssen, що почалося в 1990-х роках, призвело до поширення опіоїдів в штаті і призвело до загибелі більше 6000 чоловік протягом майже 20 років.

Компанія заперечує будь-які правопорушення.

Однак, за словами судді округу Клівленд Теда Балкмана, "маркетинг, що вводить в оману і просування опіоїдів створюють неприємності" в штаті.

"З цієї причини я вводжу план боротьби із забрудненням, який складається з витрат на загальну суму $ 572 102 028, щоб негайно усунути цю неприємність", - заявив суддя.

J & J планує оскаржити це рішення.

Як повідомляв "Апостроф", у відомій присипці для дітей Johnson & Johnson виявлені сліди азбесту, проти компанії були подані тисячі позовів від людей з онкологічними захворюваннями.