RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вже випробовують за кордоном: Україна експортуватиме комплекс "Нептун"

Український береговий мобільний ракетний комплекс з протикорабельними ракетами "Нептун" пройде випробування на території країн потенційних імпортерів.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив Генеральний директор ДК "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря.

"Є серйозний експортний потенціал і серйозна зацікавленість в комплексі "Нептун". Щонайменше з двома замовниками ми вже проводимо не просто вивчення комплексу, а передконтрактні переговори. Є країни, які нас вже попередили про те, що проситимуть нас привезти комплекс на випробування до себе. Це свідчить про серйозні наміри, та ми демонстрували комплекс делегаціям, які перебували в Україні в цьому році, і зараз робимо другий крок – випробування на території потенційних замовників", - зазначив Вадим Ноздря.

Нагадаємо, що ракетний комплекс "Нептун" - українська розробка конструкторського бюро "Луч". Його було прийнято на озброєння Збройних Сил України у 2020 році. Комплекс призначено для контролю територіальних вод і захисту об'єктів берегової інфраструктури.

Раніше ми опублікували фото перших машин зі складу протикорабельного берегового комплексу РК-360МЦ "Нептун", який брав участь у військовому параді до 30-ї річниці Незалежності України.