RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Зеленського назвали приблизну дату і умови перепису населення

Кабінет міністрів та Державна служба статистики запланували на 2020 рік проведення перепису населення, але на проведення потрібна сума - до 4 млрд гривень.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив представник президента в Раді Руслан Стефанчук.

За його словами, зараз шукають оптимальний варіант, як здешевити і до кінця 2019 року провести перепис населення.

"Планувалося закупити планшети, потім їх передати в школи і т.д. Ми зараз шукаємо оптимальний варіант, як здешевити і до кінця цього року провести. Замість планшетів ми пропонуємо провести перепис все ж в паперовому варіанті", - повідомив він.

Також Стефанчук зазначив, що всі переписи проводяться в грудні, тому що саме в цьому місяці в країні знаходиться максимальна кількість людей.

"Треба буде внести зміни до держбюджету, що буде дуже складно зробити. Це фундаментальна річ, від якої ми повинні відштовхуватися у всіх напрямках реформ. Зараз ми просто не знаємо, скільки в країні людей, їх соціальні статуси - є маса громадян, які оформили собі пільги по фейковий документам. Солдати, які втратили здоров'я в боях на Донбасі, не можуть оформити собі документи УБД, зате є маса "корочок" УБД у тих, хто пару днів десь посидів в прифронтовій зоні. У цьому всім перепис допоможе навести порядок ", - повідомив представник Зеленського.

Як повідомляв "Апостроф", названі умови для перепризначення субсидій: кому знову доведеться збирати документи.