RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Люди відчують уже в цьому році: У Зеленського заявили про важливе нововведення в держпослугах

До 2024 року в Україні планують перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, заявив радник президента Михайло Федоров заявив під час першого експертного обговорення концепції "Держава в смартфоні", яке відбулося 12 червня в Адміністрації президента.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

В обговоренні взяли участь представники Коаліції електронної держави, що об'єднує 65 різних організацій і експертів в області ІТ.

За словами Федорова, переведення державних послуг в онлайн сприятиме не тільки комфорту громадян, а й зменшенню корупції.

"Наш план дуже амбітний. Наприклад, до 2024 року ми прагнемо перевести 90% всіх державних послуг в режим онлайн, втричі зменшивши кількість взаємодії громадян і бізнесу з владою і досягнувши нульового рівня корупції в цій сфері. І вже в цьому році українці відчують смак електронних послуг нового покоління - повністю автоматизованих і об'єднаних навколо громадянина. Але все це стане реальним лише за умови консолідації навколо спільного плану дій всіх експертів, талановитого українського ІТ-бізнесу, всіх гілок влади і політичної волі на найвищому рівні", - зазначив Федоров.

У свою чергу, Володимир Зеленський запевнив присутніх у своїй повній підтримці.

"Я хочу швидких змін. Я вірю в ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам свободу. Ми повинні спільно готувати ініціативи, законопроекти і робити кроки, що знімають бар'єри до цифрової економіки та електронного урядування. Запевняю, що особисто "буду звертатися" до тих державних службовців, які чинять опір на місцях", - підкреслив Зеленський.

Також йшлося про важливість створення можливостей для українських технологічних стартапів. Всі ці завдання будуть включені в єдиний план дій. Президент запевнив, що такі зустрічі будуть регулярними.

Наступного тижня заплановано серію обговорень концепції "Держава в смартфоні" за участю міжнародних донорів, представників бізнесу тощо. Потім документ буде оприлюднено в форматі плану конкретних дій і очікуваних цілей.

Як повідомляв "Апостроф", в Кременчуці зареєстрували відразу три приватних підприємства під назвою "Слуга народу".