RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Американські бізнесмени вимагають від Коломойського сотні мільйонів: названа прічіна

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас в Україні подали до суду на олігарха Ігоря Коломойського з вимогою компенсації моральної шкоди на 200 млн гривень після його інтерв'ю програмі "Схеми: корупція в деталях".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В інтерв'ю Коломойський назвав їх "аферистами" і пообіцяв "вивести на світ божий".

Фруман і Парнас також є клієнтами Рудольфа Джуліані - особистого адвоката американського президента Дональда Трампа.

У позовній заяві до Голосіївського районного суду, наданому адвокатом Аліною Самарец, йдеться, що слова Коломойського в інтерв'ю про те, що Фруман і Парнас є "аферистами" і "знаходяться під розслідуванням США", а також "збирають з людей гроші під приводом знайомства з Рудольфом Джуліані, який є адвокатом президента США Дональда Трампа", пошкодили честі, гідності та ділової репутації двох громадян Америки, які є "важливими бізнесменами в своїй країні".

Також окремі фрази олігарха були розцінені як погрози життю та здоров'ю, тому Фруман і Парнас написали відповідні заяви в правоохоронні органи України і за рекомендацією захисту "змушені були залишити свої справи в Україні і виїхати в США".

Фруман і Парнас просять суд визнати недостовірною інформацією заяви в інтерв'ю і стягнути з Ігоря Коломойського в якості компенсації за моральну шкоду в 200 млн грн.

Коломойський сказав, що не коментуватиме інформацію про позов, щоб "не розцінили як спробу вплинути на суд".

Парнас додав, що заяву про можливий злочин з боку Коломойського також буде представлено в американські правоохоронні органи.

Лев Парнас і Ігор Фруман - американські бізнесмени, причетні до благодійної організації American Friends of Anatevka. Анатівка - побудований на кошти єврейської громади населений пункт в Київській області для єврейських переселенців зі сходу України.

Як повідомляв "Апостроф", громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас подали заяви в правоохоронні органи України про те, що бізнесмен Ігор Коломойський погрожував їм вбивством.