RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У новому Кабміні відзвітували про перші перемоги в боротьбі з рейдерством

В Україні з'явилася можливість подавати скарги в Антирейдерську комісію в електронній формі, а також відкриті дані про юридичних осіб стали публікуватися щодня.

Про це заявив міністр Кабміну Дмитро Дубілет в своєму Facebook.

За словами міністра, Україна здобула перші невеликі перемоги в боротьбі з рейдерством. Зокрема, тепер відкриті дані про юридичних осіб (ЄДР) почали публікуватися щодня, а не щотижня.

"Часто рейдерство виражається в тому, що у компанії раптом помінялися власники або директори, в той час як реальні власники про це нічого не знають. І якщо раніше жертва рейдерства могла дізнатися про несподівані зміни в своїй компанії із запізненням до тижня (за цей час компанію можуть "віджати" ще більше - забрати активи, перепродати і т.д.), то тепер затримка буде до одного дня", - розповів Дубілет.

Також з'явилася можливість подавати скарги в Антирейдерську комісію в електронній формі через iGov, що дозволить більш оперативно реагувати на дії шахраїв.

"Раніше, щоб подати скаргу, вам потрібно було, по-перше, найняти юристів, які підготують для вас великий пакет документів (і навіть з цим половина заявок відхилялося з формальних причин). Більш того, поки ці документи доходили до комісії через ланцюжок канцелярій , могло пройти 2 тижні. Ми ж створили на iGov форму, яку майже неможливо заповнити так, щоб її відхилили за формальними ознаками. Більш того, вона надходить в роботу комісії миттєво", - повідомив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", не всі нові українські міністри їздять на дорогих автомобілях. Деякі з них пересуваються по столиці за допомогою таксі. Детальніше читайте в матеріалі - На яких авто їздять міністри нового Кабміну: з'явилася цікава інфографіка.