RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На Трухановому острові в Києві виявили базу охорони Медведчука: фото і відео

Соратники нардепа Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства "Шторм" облаштували на Трухановому острові в Києві базу, перекривши доступ до Дніпра.

Про це повідомляють Наші гроші з Денисом Бігусом.

Загалом "Шторм" зайняло більше 11 тисяч квадратних метрів землі Трухановому острові. Ділянка огороджена високим парканом, який закриває доступ до берега.

І це не єдине порушення законодавства. Труханів острів - рекреаційна зона. Тут заборонено будівництво приватних споруд. Але на зайнятій ділянці знаходяться двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик і брезентовий намет, на зразок військової. На території - постійних рух, і кожен тут знаходиться з десяток охоронців.

Фірма "Шторм" належить соратникам Медведчука по його політичного руху "Український вибір" - Івану Бойченко і Віктору Чорному.

Чорний став однопартійцем Медведчука і разом з ним зайшов до Верховної Ради в складі політсили "Опозиційна платформа" За життя "." Шторм "протягом останніх років займається охороною Медведчука, його дружини Оксани Марченко і цілого ряду їх об'єктів нерухомості по всій країні.

За словами самого Чорного, "Шторм" зараз просто охороняє на Трухановому острові "якийсь об'єкт": "Там є договір з власниками цього об'єкта, ми просто охороняємо. А тренувальна база - там немає тренувальної бази, так як тренувальна база - це коли постійно тренування проходять, а там не відбуваються постійно ".

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що ділянка обліковується за районною громадською організацією "Клуб Козак". Ще в 2014-му ця громадська організація намагалася через суд довести право власності на старі радянські споруди спортивно-оздоровчого комплексу, але суд в такому проханні відмовив, тому що громадська організація не змогла довести, що сумлінно заволоділа цим майном.

Ця ж громадська організація допомогла Медведчуку на початку 2000-х отримати близько 10 гектарів заповідної зони на березі Дніпра.

"Клуб Козак" попросив гектар національного парку Белоозерский в Переяславі-Хмельницькому під свою статутну діяльність, в результаті десятки тисяч квадратів природоохоронного значення виявилися в користуванні ТОВ "Терра-Інвест", яка належить Медведчуку.

Потім фірма перепродала землю компанії побіжного екс-міністр доходів і зборів Олександра Клименка "Голдвейн". Згодом там з'явилося угіддя "Хантер Хаус" з готелем, вертолітним майданчиком, власною церквою і приватним зоопарком.

Керує районною громадською організацією "Клуб Козак" Ян Марченко. У минулому він - помічник народного депутата Тараса Козака, однопартійця і бізнес партнера Медведчука.

Марченко був співвласником менше 4 аграрних компаній, частиною яких в 2017-му році стала володіти дружина Медведчука - Оксана. Крім того, згідно з фінансовими звітами партій, саме ця людина пожертвувала політсилі "За життя" понад 1,5 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", близько ста люстрованих прокуроров керівного складу можуть відновити на посадах за рішеннями Окружного адмінсуду Києва.