RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ввезти буде простіше: Рада скасувала ПДВ та мита на компоненти для БПЛА

Верховна Рада України, окрім голосування за законопроект про скасування єдиного 2% податку, скасувала ПДВ та ввізне мито на компоненти для виробництва та ремонту безпілотників.

Про рішення парламенту повідомив у Telegram співавтор законопроектів, заступник голови Податкового комітету Верховної Ради Ярослав Желєзняк.

Читайте також: Рада перенесла вихідний день на 8 травня: що відомо

"Верховна Рада схвалила законопроекти №9275 та №9276, які передбачають звільнення на час воєнного стану від ПДВ та мита ввезення складових для виробництва та ремонту БПЛА. Документи за основу та загалом підтримали 284 та 289 нардепів, відповідно. Проектами передбачається звільнення від ПДВ та мита ввезення складових (матеріали, вузли, агрегати обладнання та компоненти) БПЛА, що ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з виробництва та ремонту БПЛА. Підприємство, яке завезло такі складові, має звітувати про використання таких товарів”, - написав Желєзняк.

Він підкреслив, що у разі нецільового використання ввезених товарів підприємство має сплатити всі митні платежі, від яких воно було звільнено та сплатити пеню.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні хочуть посилити відповідальність за дискримінацію.

Вас також може зацікавити:

Штрафи для правопорушників у громадському транспорті хочуть збільшити: що пропонують нардепи

Рада офіційно визнала рашизмом політичний режим в РФ

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію