RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні вводять нову податкову декларацію: коли та що зміниться

В Україні з 1 січня 2023 року набуде чинності нова форма податкової декларації про доходи й майновий стан, що передбачено наказом Мінфіну №143 від травня цього року.

Про це повідомили в Державній податковій службі.

Тепер декларанти будуть зобов'язані заповнювати два додатки до декларації про доходи (стосується підприємців), а також подавати в Державну податкову службу розрахунки за окремими видами податків і видами діяльності.

Читайте також: Куди підуть 90% податків та зборів у 2023 році: Шмигаль дав відповідь

Таким чином, ввели Додаток Ф4 - розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізосіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна.

Також буде Додаток МПЗ – розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується ФОПами (за винятком осіб, що обрали спрощену систему оподаткування): власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (зокрема, на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Водночас до нової форми податкових декларацій додадуть інструкцію щодо їх заповнення, аби декраланти не мали з цим проблем.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні з 1 листопада ввели "житлові" й "будівельні" податки.