Транспорт та зв'язок

​В Україні заморозили роботу крупного авіаперевізника: названа причина

Баришівський райсуд Києва 24 травня прийняв постанову, якою призупинив ліцензію на перевезення пасажирів української авіакомпанії SkyUp.

Про це говориться в рішенні суду.

Позивач, позначений в постанові як ОСОБА_1, звинуватив компанію в систематичному невиконанні зобов'язань перед клієнтами, затримці рейсів і відсутності контролю за виконанням норм авіабезпеки.

В SkyUp повідомили, що 5 червня оскаржили це рішення суду в Київському апеляційному суді.

"Суд даної інстанції не мав права виносити ухвалу щодо призупинення дії ліцензії (...), оскільки регуляторами в сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України та Державіаслужба України", - йдеться в коментарі компанії.

Також авіаперевізник зазначає, що позов був поданий людиною, "який ніколи не купував квитки в SkyUp і відповідно ніколи не був її клієнтом", що, на думку компанії, підтверджує неправомірність дій судді, який виніс визначення.

"Дане визначення ніяк не впливає на господарську діяльність компанії, а є лише наслідком недобросовісної конкуренції. SkyUp Airlines працює в звичайному режимі, всі рейси виконуються", - сказано в повідомленні.

На ситуацію навколо SkyUp відреагував міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Поки я міністр інфраструктури, SkyUp буде літати і компанії нічого не загрожує", - написав він у Facebook.

"Всі пасажири можуть бути впевнені, що це стабільна авіакомпанія, яка надає якісні і дешеві послуги та ніякі політичні "рішення"рейдерів не вплинуть на її роботу і розвиток", - додав він.

Омелян також звернувся в своєму пості до президента Володимира Зеленського та порадив йому набрати "відомий" номер і запитати, що відбувається.

"І відразу можете запитати, коли в Дніпро буде літати дешево", - написав міністр

Як повідомляв "Апостроф", ще одна європейська авіакомпанія запускає польоти в Україну: названа ціна квитків.