RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Українцям готують приємний сюрприз з електричками

АТ "Укрзалізниця" до кінця 2019 роки планує запустити пілотний проект по оновленню приміського сполучення в Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Про це повідомила прес-служба перевізника з посиланням на главу компанії Євгена Кравцова.

За його словами, в даний час "Укрзалізниця" вже має попередні домовленості з місцевою владою Запорізької і Дніпропетровської областей, а також Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

"Ні для кого не секрет, що ступінь зношеності приміського парку більш висока в порівнянні з іншими нашими поїздами - далекого прямування або вантажними. Саме тому плануємо в цьому році розпочати пілотний проект в Запорізькій і Дніпропетровській областях спільно з Європейським інвестиційним банком щодо придбання нових поїздів" , - цитує прес-служба компанії Кравцова.

Як зазначив глава "Укрзалізниці", на придбання приміських поїздів для цих областей буде спрямовано близько $ 110 млн.

"Рівень прибутковості від приміських поїздів на сьогодні є дуже низьким - 25-30% операційних витрат на організацію перевезень. Паралельно з цим, згідно з Програмою розвитку пасажирських перевезень в Україні, стратегією Мінінфраструктури та європейськими директивами, партнерами" Укрзалізниці "з розвитку приміських перевезень повинні виступати органи місцевої влади. Тільки така кооперація може стати поштовхом до відновлення приміських поїздів по всій Україні ", - констатував Кравцов.

Крім того, керівник компанії зазначив, що вже третій рік "Укрзалізниця" реалізує програму по ремонту електричок. За його словами, в 2019 році заплановано повністю відновити більше 100 поїздів.

Як повідомляв, "Апостроф" залізні дороги на окупованій території Донбасу продовжують іржавіти і заростати травою з деревами. Детальніше читайте в матеріалі - Дорога в нікуди: в мережі показали на фото, що дали Донбасу 5 років "русского мира".