RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Українцям готують приємний сюрприз щодо цін на бензин: що зміниться

Для забезпечення населення паливом влада планує обнулити акциз на бензин, дизельне паливо та скраплений газ.

Про це пише агенція "Інтерфакс".

За інформацією журналістів, пропонується затвердити зміни до Податкового кодексу на період до останнього числа місяця, в якому буде скасовано або зупинено воєнний стан, запроваджений після вторгнення російських окупантів.

Зокрема, влада для того, щоб забезпечити українців паливом, хоче обнулити акциз на бензин, дизельне паливо та скраплений газ. Окрім цього, планується зниження ПДВ на ввезення до країни моторного палива з 20% до 7%.

Постанова Кабінету міністрів №249 від 11 березня 2022 року передбачає, що логістичні та інші витрати збільшено до $50 за тонну, хоча раніше вони були на рівні $27/тонна. Документ уряду набуде чинності після того, как Верховна Рада затвердить законопроект №7137.

Інформацію про можливе скасування акцизу та зниження ПВД підтвердила міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, Кабінет міністрів затвердив зміни до формули, за якою розраховується максимально дозволена ціна пального на АЗС. Також була збільшилена ціна логістики та доплати до котирування у Північно-Західній Європі.

Як зазначає Свириденко, такі рішення дозволять заправкам включати в розрахунок додаткові витрати, які виникли після переорієнтації постачання з Білорусі та Росії на західний кордон України.

"Обидва рішення наберуть чинності одночасно. Нову формулу почнемо застосовувати, тільки-но Верховна Рада проголосує за зниження податків. В результаті мережі завезуть більше пального, а ціна не зросте”, - додала Свириденко у своєму Facebook.

Раніше ми розповідали, як зараз працюють заправки та наскільки вистачить бензину.