RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Коли в Києві можуть скасувати локдаун: названо точну дату

У Києві вже 30 квітня можуть скасувати жорсткий локдаун.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

За його словами, завдяки жорсткому карантину кількість вільних ліжок в лікарнях збільшилася. Кличко сказав, що дуже велика ймовірність того, що локдаун на наступному тижні буде ослаблений.

"Буде засідати комісія з ТЕБ та НС, в залежності від цифр, які ми побачимо, вона буде приймати рішення. Ми не виключаємо, що вже на наступному тижні зможемо ослабити обмеження, зважаючи на те, що локдаун дав свій результат і кількість хворих зараз знизилася" , - повідомив Кличко.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу зазначив, що в столиці зможуть послабити карантин і відкрити транспорт для всіх бажаючих.

"За всіма показниками Київ продемонстрував, що вже немає перевищення наших критеріїв-маркерів. Ми вже зробили подання за моїм підписом на комісію ТЕБ та НС, щоб провести засідання і вивести Київ з червоного рівня епідемічної небезпеки", - зазначив міністр.

Степанов нагадав, що адаптивний карантин продовжено в Україні до 30 червня.

Читайте також матеріал "Апострофа": Київ має високі шанси вийти з червоної зони, але в лікарнях ще величезна кількість важких хворих - Микола Поворозник.