RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Авіакомпанії йдуть з аеропорту "Київ" в "Бориспіль": названо причини

Світові авіакомпаніі віддають превагу Бориспілю замість аеропорта "Київ" (Жуляни), бо він більш розвинений технологічно і має менші збори.

Про це завив глава ради директорів компанії "Майстер-Авіа" Денис Костржевський, повідомляє Avianews.

За словами Костржевського, аеропорт Бориспіль - державне підприємство, яке набагато дешевше.

"Переговори з авіакомпаніями ведуться постійно. Якісь умови надаємо краще ми, якісь умови пропонує більший аеропорт, який розташований неподалік. Це велике державне підприємство з двома смугами, більш технологічне. І прикро, що воно ще й дешевше", - сказав Денис.

Як заявив топ-менеджер, єдина перевага «Києва» - розташування. Він знаходиться недалеко від центру міста. Таким чином, щоб потрапити на правий берег, де зосереджена вся ділову активність, не потрібно стояти в пробках і перетинати мости.

Він додав, що одні авіакомпанії роблять ставку на більш зручне розташування і спираються на думку пасажирів, інші - віддають перевагу низькій ціні. Крім того, деякі перевізники "переміщаються" з одного аеропорту в інший, щоб отримати знижки, які даються в перші роки польотів.

За останні кілька років з аеропорту "Київ" до Борисполя повністю або частково перейшли flydubai, Buta Airways, Pegasus Airlines, Aegean Airlines. В "Київ" перейшла з Борисполя Alitalia.

Нагадаємо, в аеропорту "Київ"планують спорудити нову смугуі оновити поверхні аеродрому, щоб повітряні ворота могли функціонувати ще 50 років і приймати всі модифікації найпопулярніших літаків серед лоукостерів - Boeing 737 і Airbus A320. Бюджет робіт оцінюється в 2,5-5 млрд грн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у пасажира, який планував летіти з Одеси до Києва, в аеропорту загорівся багаж.