RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві знесли найбільший будівельний ринок: опубліковано фото і відео

У Києві майже три тижні тривав демонтаж сотень МАФів, незаконно встановлених на ринку "Юність" на Лісовому масиві в Деснянському районі столиці.

Про це повідомляє КП "Київблагоустрій".

Так, із землі, що належить Лікарні швидкої допомоги, прибрали понад півсотні незаконних торгових точок.

А Telegram-канал "Київ без цензури" повідомив , що бригади "Київблагоустрою" зачистили незаконні МАФи із допомогою важкої спецтехніки.

Як розповіли на самій "Юності", під знесення потрапила третина торгових точок на ринку будматеріалів, який був серйозним конкурентом великим будівельним супермаркетам за асортиментом і ціною продукції.

50 років тому тут розташовувався колгоспний ринок "Лісовий", куди привозили свою сільгосппродукцію селяни з Лівобережжя Київщини та Чернігівської областей. У 1980-х на ринку, окрім сала-м'яса і огірків-помідорів, почали торгувати одягом перші радянські кооператори, в 1990-х - їх змінили "човники" з Туреччини, Польщі та Китаю.

Згодом, окрім їжі та одягу, на ринку почали торгувати іноземними солодощами і нібито імпортним алкоголем. Там же ящиками продавали контрафактні цигарки. У 2000-х на ринку почали з'являтися і точки з продажу будівельних товарів.

Боротьбу за контроль над ринком вели кілька впливових столичних "бригад". Час від часу доходило до збройних розборок.

Згодом ринок не тільки змінив торговий профіль, а й через розташовану по сусідству зупинку трамвая "Вулиця Юності" - негласно змінив назву.

Нагадаємо, в грудні 2018 на території ринку "Юність", горіли склади будматеріалів .