RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Києві злетіли ціни на проїзд до 20 грн: як заощадити та платити менше

Вже з 1 січня 2022 року в Києві істотно підвищаться ціни на проїзд в міському громадському транспорті.

Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі КМДА.

Мова йде про метро, тролейбуси, трамваї та автобуси.

Так, кияни платитимуть за одну поїздку у такому транспорті 20 гривень (при купівлі разового квитка), замість нинішніх восьми. Проте, традиційні шляхи для економії все ж таки залишаються.

Насамперед, варто зазначити, що міська влада залишає в силі дію всіх пільг для соціально незахищених категорій населення.

Також платити можна менше, а саме – 12 гривень за поїздку, використовуючи під час оплати картку киянина.

Крім цього, заощадити на проїзді можна буде за допомогою електронного квитка. Але для цього потрібно придбати певну кількість поїздок. При купівлі 50-ти поїздок їхня вартість становитиме 15 гривень. Якщо ж ви поповните е-квиток на 1-9 поїздок, то ціна буде, як при одноразовому квитку.

Водночас залишається можливість придбання місячних проїзних квитків (одна поїздка коштуватиме від 14,20 грн., залежно від типу проїзного).

Також в обороті залишаються спеціальні проїзні квитки, які діють 24, 48 чи 72 години з моменту активації. Вони вигідні, якщо вам потрібно здійснити багато поїздок по всьому місту за короткий час.

У КМДА також зазначають, що зараз у всіх киян є можливість купити собі деяку кількість поїздок наперед за ціною 6,50 гривні. Таким чином потім ви зможете якийсь час їздити за старими цінами.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Київській області посилять правила проїзду в транспорті.