RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Підвищення тарифів на проїзд у Києві: Кличко повідомив, коли ухвалять рішення

Тарифи на проїзд у громадському транспорті столиці не переглядатимуть до кінця опалювального сезону.

Про це повідомив Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі.

За його словами, пропозиція підвищити вартість проїзду з'явилася через зростання цін на енергоносії, яке є основою складової тарифу.

"Уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але сьогодні не виконує умов Меморандуму. І в цій ситуації Києву доводиться постійно дотувати також комунальний транспорт і утримувати ціни на проїзд у ньому в кілька разів нижче за їх собівартість. Нагадаю, лише цього року дотація на міський транспорт складає 4,5 млрд. грн. з міського бюджету", - пише мер столиці.

Кличко також додав, що київська влада стоїть перед вибором - збільшувати комунальні тарифи або підвищувати плату за проїзд.

"Бо весь бюджет столиці ми не можемо пустити лише на дотації", - наголосив Кличко.

Попри обставини, ціни на проїзд у транспорті поки що не підвищуватимуть.

"За які кошти тоді втілювати проекти, ремонтувати дороги, мости, будувати садки та школи? Оновлювати той же громадський транспорт?" - каже мер Києва.

Він підтвердив, що розуміє, наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян, і наголосив, що воно винесене поки тільки на обговорення.

"Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто - через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом", - резюмував Кличко.

Раніше ми писали, як отримати "Карту киянина" для дешевих поїздок у транспорті.