RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Кияни отримають оновлені платіжки за комуналку: як виглядатимуть і що зміниться

Кияни в грудні отримають рахунки за комунальні послуги в новому форматі.

Про це повідомляє прес-служба "Київтеплоенерго".

У платіжках з'являться нові рядки з платою за абонентське обслуговування та функціонування систем опалення та гарячого водопостачання.

"Абонплата за тепло та гарячу воду вказуватиметься у платіжці окремими рядками та відображатиметься щомісяця. Вона включає витрати з обслуговування будинкових лічильників тепла, витрати, пов'язані з розподілом та адмініструванням послуг", - зазначають у відомстві.

Максимальний розмір абонплати для однієї столичної квартири – 30,95 грн. за послугу з постачання теплової енергії та 33,74 грн. за послугу з постачання гарячої води.

Для будинків, де є лічильники на тепло, у платіжках також відображатимуться такі складові, як функціонування систем опалення та гарячого водопостачання. Їх виділятимуть із загального обсягу теплової енергії, спожитої будинком відповідно до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будинку комунальних послуг.

Крім того, у платіжці з'явиться рядок з мінімальною часткою. Це стосується власників квартир з індивідуальними лічильниками, які несвоєчасно передають свідчення, або ж вони близькі або дорівнюють нулю. Новий рядок відображає мінімальну частину середнього споживання теплової енергії із загального обсягу.

Зазначимо, що тарифи на опалювальний сезон 2021-2022 років залишаються незмінними.

Раніше "Апостроф" писав, чого чекати українцям до кінця опалювального сезону.