RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Київську "Петрівку" знесуть: що збудують на місці ринку

На місці ТОВ “Книжковий ринок", що у народі називають “Петрівкою” побудують торгово-розважальний центр.

Про це повідомляє портал TheVillage.

Згідно даних Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, Департамент містобудування та архітектури КМДА видав ТОВ “Книжковий ринок” містобудівні умови та обмеження для будівництва ТРЦ із паркінгом на місці книжкового ринку “Петрівка”.

Майбутній ТРЦ займатиме загальну площу у розмірі 4,46 гектари. Наразі це дві ділянки, на яких планують вести будівництво. На одній із них, меншій, розміром 0,91 гектари, за адресою проспект Бандери, 10, знаходиться книжковий ринок “Петрівка”. Інша ділянка розташована у межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту та Набережно-Рибальської.

За попередніми даними майбутній ТРЦ матиме три поверхи, можливу висоту – 45 м, а його площа буде більшою, ніж 350 тисяч квадратних метрів. Тож, він має усі шанси стати найбільшим торгово-розважальним центром в Україні.

У новому ТРЦ планують розмістити сучасний книжковий ринок, де продаватимуть ліцензовані книжки, музику й кіно. Окрім цього, там буде багаторівневий паркінг і будівельний супермаркет під робочою назвою Building Mall. На проектування ТРЦ виділили пів року.

Раніше ми писали, що у Києві відкрили наймасштабніший в Україні та Європі ТРЦ - Respublika Park.