RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Викрадали людей та вимагали гроші: у Києві затримали небезпечну банду, фото

У вівторок, 1 лютого, столичні поліцейські затримали членів організованого злочинного угруповання, які займалися здирством.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України у Києві.

До складу групи входили шість осіб – ними керував 29-річний іноземний громадянин. Також були заарештовані троє мешканців Києва, 1990, 1995 та 1998 років народження, уродженець Дніпропетровської області 1989 року народження (раніше він не був судимий) та двоє уродженців іншої країни, 1991 та 1992 року народження.

Зловмисники промишляли здирством - вони заздалегідь збирали інформацію про потенційну жертву, а потім чекали на неї під будинком і вимагали гроші. Якщо потерпілі відмовлялися, злочинці силоміць садили їх в автомобіль, де продовжували залякувати.

Далі бандити дзвонили потерпілим із погрозами та вимагали від них новий "платіж". Якщо жертва відмовлялася платити, зловмисники обманним шляхом потрапляли в квартири до потерпілих і під загрозою фізичного насильства виносили з приміщень цінні речі.

Під час обшуку у зловмисників було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, мобільні телефони, картки мобільного зв'язку та гроші.

Заарештованим загрожує звинувачення щодо низки статей Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 146 (Незаконне викрадення людини), ч. 5 ст. 186 (Грабіж), ч. 4 ст. 189 (Вимагання).

Раніше Служба безпеки України повідомила про затримання в Донецькій області жінок бойовиків ОРДЛО. Учасниця терористичного угрупування "П'ятнашка" переховувалась від правосуддя.