RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як працюватиме метро Києва у разі вторгнення Росії: пояснення влади

У разі можливого вторгнення з боку Російської Федерації громадський транспорт столиці працюватиме відповідно до мобілізаційного плану.

Як повідомляє сайт Укрінформ, про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Київське метро перевозитиме лише тих, хто працює на підприємствах критичної інфраструктури, для решти людей буде укриттям.

"Метрополітен - це транспорт, який має споруди подвійного призначення, що використовуються для перевезення пасажирів та для захисту населення, як притулку. А саме метро в цей час перевозитиме лише тих, хто працює на підприємствах критичної інфраструктури - це буде працювати вранці та ввечері, приблизно шість годин, по три години у піковий час", - пояснив чиновник.

Кандибор розповів, що підземка обладнана спеціальними приміщеннями, необхідними для отримання мінімальної гігієни, всім, що необхідно для тимчасового перебування людей. Крім того, метрополітен має електричне автономне живлення, артезіанські свердловини для води та вентиляційні установки для очищення повітря.

Чиновник також розповів про те, що влада розробила графіки руху поїздів на випадок використання метрополітену в режимі укриття.

А ось "червону гілку" на лівому березі доведеться повністю зупинити, оскільки вона відкрита і найбільш уразлива у разі бомбардування чи ракетних атак.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що буде з транспортом Києва у разі наступу Російської Федерації.