RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Захід продовжує нагнітати: що відомо про ймовірне вторгнення Росії в Україну

Ситуація навколо України та ймовірного вторгнення в нашу країну російської армії залишається головною темою для обговорення у всьому світі. Європейські політики, а також західні видання продовжують запевняти, що загроза нападу залишається, тоді як українські силовики впевнені у протилежному.

"Апостроф" слідкує за ситуацією в онлайн-режимі.

17 лютого західні чиновники продовжили заявляти, що ймовірність вторгнення залишається високою. Вони знову назвали дату вторгнення – 20 лютого, хоча минулі прогнози виявилися помилковими.

18:50 Стало відомо, що у п'ятницю, 18 лютого, о 23:00 за Києвом президент США Джо Байден знову виступить із заявою про ситуацію в Україні.

18:45 Головнокомандувач ВСУ Валерій Залужний заявив, що слова ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ української армії та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності, тому мирним жителям нічого боятися.

18:40 У центрі Донецька підірвали автомобіль "начальника народної міліції" ДНР Дениса Синенкова, жертв нема.

18:20 Самозваний “глава ЛНР” Леонід Пасічник за Денисом Пушиліним також зробив “екстренну” заяву. Він закликав усіх жителів т. зв. республіки, здатних тримати зброю, "стати на захист своєї землі".

17:50 Донеччани на власних автомобілях самостійно виїжджають у бік російського кордону. Низка авто розтягнулася на кілька кілометрів від кордону РФ.

17:11 У Донецьку увімкнули сирени цивільного захисту. Одні вважають, що почалася "евакуація" жителів Донецька в Росію, інші припускають, що це лише тестове включення.


17:05 Самозваний "глава ДНР" Денис Пушилін оголосив про масове вивезення жителів окупованих бойовиками територій до сусідньої Ростовської області РФ. Він став залякувати місцевих жителів розповіддю про те, що найближчим часом, за його твердженням, ЗСУ отримають наказ про настання на Донбасі.

14:55 Близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ "Щастя" на Луганщині. Під обстріл потрапив гуманітарний конвой Червоного Хреста, який проходив перевірку Держприкордонслужби.

14:42 Розвідка США отримала інформацію про те, що оголошене Росією відведення військ від кордону України було навмисними хитрощами, щоб ввести в оману Вашингтон. Про це пише газета Washington Post.

14:05 ЄС готує пакет антиросійських санкцій "потужніший", ніж у 2014 році – прем'єр Польщі

13:30 Тим часом на Донбасі новий обстріл. 18 лютого вранці російсько-окупаційні війська відкрили вогонь із артилерії поблизу залізничної станції Скотувата. Через що рух приміських та вантажних поїздів до станції Фенольна обмежений.

12:48 Молдовський пасажирський літак Airbus A321 авіакомпанії Air Moldova накреслив траєкторією польоту слово RELAX біля кордонів України

12:37 Немає доказів, що Путін відводить війська від кордону з Україною. Таку заяву зробив голова Пентагону Ллойд Остін.

12:36 Український аташе з питань оборони 19 лютого отримав запрошення відвідати фінал російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість-2022".

Таку заяву зробив міністр оборони України Рєзніков. Нагадаємо, що 16 лютого на Рівненщині знаходився білоруського аташе з питань оборони, який спостерігав за нашими навчаннями.

12:12 Завтра російська армія під керівництвом Путіна проведе пуски балістичних та крилатих ракет, повідомляє Міноборони Росії.

"Дев'ятнадцятого лютого під керівництвом верховного головнокомандувача ЗС Росії В.В. Путіна пройде планове вчення сил стратегічного стримування, під час якого будуть виконані пуски балістичних та крилатих ракет", - йдеться у повідомленні.

11:35 Міноборони спостерігає за підрозділами російських військ, які налічують близько 129 тисяч осіб, а разом із морською та авіаційною компонентою їх кількість становить близько 149 тисяч, заявив глава відомства Рєзніков.

10:48 У ЄС планують запровадити санкції проти 27 росіян у разі нової агресії РФ проти України, пише газета Financial Times із посиланням на двох осіб, знайомих із ситуацією.

10:24 Президент США Джо Байден ініціював переговори з главами кількох країн, а також із лідерами НАТО та Євросоюзу для обговорення ситуації навколо України.

9:39 Американський Сенат ухвалив резолюцію на підтримку України. Таке рішення було ухвалено після слів президента Америки Джо Байдена про можливість нового вторгнення Росії до України найближчими днями.

9:09 The Washington Post, посилаючись на розвіддані США, пише, що перед вторгненням Росія може застосувати хімічну зброю:

"Двоє офіційних осіб США заявили, що є додаткові розвіддані, які вказують на те, що Росія під чужим прапором використовуватиме хімічну речовину, яка знешкоджує мирних жителів, а потім використовує трупи, щоб створити враження, ніби українці отруїли газом і вбили мирних жителів. Один із чиновників сказав, що вина може бути покладена і на американців"

Так підтримують Україну в Римі