RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ідентифікація тіл загиблих мирних громадян у Бучі: мер міста розкрив важливі подробиці

У Бучі на Київщині зібрали близько 320 тіл убитих російськими окупантами мирних жителів. Таких масштабів трагедії не очікував ніхто.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

На сьогоднішній день вдалося ідентифікувати 163 загиблих. Це мешканці Бучі, які були цинічно вбиті, по-звірячому закатовані російськими солдатами.

"Ми знаємо їхні прізвища, ім'я, по батькові, де вони проживали, хто вони були - або батьком, або сином, або дружиною, у тій чи іншій родині", - розповів Федорук.

За словами мера, наразі містом зібрали близько 320 тіл убитих російськими окупантами бучанців. “Виявили ще два тіла в селі Луб'янка, розстріляних. Це крім тих, про які вже писали ЗМІ", - поділився моторошними подробицями Федорук.

Він розповів, що не міг уявити таких масштабів трагедії після відходу російських військ:

"Я історик за спеціальністю. І чомусь навіть у цій повномасштабній війні сподівався, що правила, традиції військових дій будуть якось дотримані. Що військові не повинні воювати і чинити безчинства по відношенню до мирного населення. Звичайно, на війні є прильоти снарядів, уламки та інше, рулетка фактично: виживеш – не виживеш… Але те, що мені довелося побачити...

... у дитячому таборі «Променистий» у мікрорайоні «Млинники» знаходився умовний штаб росіян – і там у підземеллі також було знайдено п'ятеро молодих людей зі зв'язаними руками. На вулицях лежала велика кількість розстріляних. І не від уламків, не від мінометів - а саме кульові поранення, тобто людей розстрілювали з автоматів", - мер.

Нагадаємо, раніше з'явилися чергові докази звірств окупантів РФ у Бучі. Підставою для відкриття вогню по людях могла стати просто наявність українського громадянства.