RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

В'їзд у курортне селище під Києвом обмежили: що відомо

Із сьогодні, 8 квітня, в'їзд у Пущу-Водицю, що під Києвом, буде обмежений на невизначений термін. Там проводитимуть розмінування території та документуватимуть докази злочинів країни-терориста Росії для міжнародних судів.

Читайте також: Героїчна оборона Маріуполя та повернення захоплених територій: онлайн подій війни 8 квітня

Про це повідомив голова Оболонської РДА Кирило Фесик.

Рішення про обмеження на в'їзд у Пущу-Водицю, яка територіально знаходиться в Оболонському районі столиці, ухвалило військове керівництво, спираючись на ряд об'єктивних причин.

"Військове керівництво прийняло рішення про обмежений в’їзд на територію Пущі, і пов’язане воно з величезною кількістю об’єктивних факторів, ряд з яких я, на жаль, не маю право озвучувати", - сказав Фесик.

Поки що немає точного терміну дії цього обмеження, оскільки саперам потрібен час для розмінування території - перевірити будинки, вулиці, лісополоси та очистити їх від мін, розтяжок, снарядів та гранат.

Окрім цього, фахівці будуть фіксувати й документувати численні пошкодження для подальшого використання цих доказів у міжнародних та національних судах.

Раніше "Апостроф" повідомляв про кількість житлових будинків та об'єктів цивільної інфраструктури Києва, пошкоджених унаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів