RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Києві з'явився сквер Героїв Маріуполя

Столична влада сьогодні прийняла рішення перейменувати колишній сквер дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя.

Про це повідомили у КМДА.

Ініціатива щодо перейменування надійшла від мера Києва Віталія Кличка.

"Сьогодні я подав проект рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом і Москвою на сквер Героїв Маріуполя. І депутати підтримали таку ініціативу. Сквер розташований у Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського – на Теремках. Кілька років тому його відремонтували. Знак так званої "дружби" демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо!" – заявив Кличко після засідання Київради.

Крім того, депутати підтримали спрощення процедури ухвалення управлінських рішень в умовах воєнного стану. Щодо насамперед спрощення процедури під час святкування, нагородження українських героїв та волонтерів. А також процедури найменувань об'єктів міста.

Також Київрада ухвалила низку перейменувань міських об'єктів, проекти рішень щодо яких вже були підготовлені та пройшли необхідні процедури.

"Але в Києві ще є десятки вулиць та об'єктів з назвами, пов'язаними з агресором. Їх перейменування – актуальне. Тому ми виробляємо нові назви, які носитимуть вулиці, проспекти, станції метро та інші об'єкти. На ці процедури ми приділили час до 9 травня. Обробимо пакетом і ухвалимо комплексне рішення на засіданні Київради", – наголосив градоначальник.

Нагадаємо, іспанське місто Фуентес-де-Андалусія, де проживає 7,2 тисячі людей, на час великодніх свят змінить свою назву на "Україна" на знак солідарності з українським народом, який постраждав від розпочатої Росією війни.