RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Прийняв удар першого дня: ексклюзивні фото зі зруйнованого рашистами Гостомелю

Гостомель. Місто Київської області, сателіт столиці, одне з перших зазнало руйнувань під час вторгнення окупанта. Тут було знищено найбільший літак у світі, але дуже сильно постраждав і громадський сектор міста.

Кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков побував в місті-герої, яке потроху відходить від жахів окупації.

На околицях і по всім районам тут майже місяць тривали обстріли та навіть зараз можна зустріти ще не прибраний танк та розгінний блок від РСЗО "Смерч". В місті сильно постраждали висотні будівлі та склозавод, містоутворююче підприємство. Деякі будинки частково вигоріли, але на відміну від Бородянки вистояли. Зустрічаю декількох місцевих, вони поспішають за волонтерською роздачею, кажуть що "радіють, що дали світло і газ в їх мікрорайон, але води все ще немає".

Далі зайшов у напівзруйноване котеджне містечко зі сторони Варшавської траси, тут картина зовсім жахлива. Знищені обстрілами та пожежами половина таунхаусів. Зустрічаю людей які прибирають на подвір'ї: "Знімайте, знімайте нас, покажіть що русня тут накоїла, а краще заходьте в будинок, вони тут "розважалися", ідіть одразу на другий поверх, побачите дитячу кімнату".

І справді в будинку все перевернуто та розтрощено, третій поверх взагалі згорів. Росіяни копирсались навіть у дитячих речах. Будинок зсередини та зовні розтрощений, але його все ще можна відновити на відміну від сусідніх, цій людині пощастило. При виході чоловік з лопатою сумно додав: "Знищувати окупантів, треба їх усіх знищити, вони не люди, а звірі".

У місті так само ще не працює жодна установа чи магазин, все ще йде розбір пошкоджень та налагодження постачання газу й світла в північну частину міста.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Раніше у селищі міського типу Бородянка Київської області, яке є одним з найбільш постраждалих під час російської окупації, виявили ще два масові поховання жертв росіян.