RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Києві може з'явитися вулиця з незвичною "кулінарною" назвою

Одну з вулиць Києва пропонують назвати на честь популярної української страви – борщу.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Відомо, що ініціатором зміни назви став відомий кухар Євген Клопотенко. За його словами, вулиця Борщова може пролягати в історичній місцевості Борщагівка, оскільки ця територія етимологічно пов'язана із борщем. Для перейменування громадські активісти обрали вулицю імені російського філософа часів Російської імперії Петра Чаадаєва, розташовану на Борщагівці.

"У Києві варто мати вулицю, яка віддала б належне невід'ємному елементу української культури та частини нашої національної спадщини. Борщ уже давно вийшов за межі „просто страви" — це символ української гостинності, предмет гордості та тягаря наших традицій. Зараз, під час війни, борщ не лише об'єднує та зігріває українців в Україні та за кордоном, а й допомагає збирати кошти на підтримку нашої країни", - прокоментував свою пропозицію щодо зміни назви вулиці Євген Клопотенко.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну, у столиці вирішили провести масштабну дерусифікацію міських об'єктів, пов'язаних із Росією та її союзниками. Київрада приймає пропозиції щодо перейменування топонімів у столиці до 1 травня. До 9 травня проходитиме обговорення онлайн. Подивитися, де розташовані об'єкти з ворожими назвами, можна на карті за посиланням. Жителі столиці можуть ознайомитися з повним переліком міських об'єктів, які планується перейменувати, та надати свої пропозиції до 1 травня на електронну адресу [email protected].

Раніше ми писали, що київська мерія підтримує ініціативу мешканців про перейменування вулиць та станцій столичної підземки в рамках дерусифікації – ініціатива зачепить п'ять станцій київського метро.