RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Крила сокола над "Мрією": що відбувається зі спаленим окупантами Ан-225, фото

Територія звільненого від окупантів аеродрому в Гостомелі сьогодні усіяна розбитою ворожою технікою, але найбільш вражаюча картина — понівечена "Мрія".

Гордість нашого авіабудування, знаменитий у всьому світі літак, було знищено під час авіаобстрілу Гостомелю 27 лютого.

Фотографіями понівеченого гіганта поділився кореспондент сайту "Апостроф" Роман Пєтушков.

Журналістам сьогодні дозволили повністю оглянути найбільший у світі літак. Піротехніки закінчили розмінування ангару, в якому згорів Український велетень. Мали змогу оглянули та обійти повністю Ан 225. Нажаль маловірогідно шо можна відновити саме цей борт, всюди дірки від уламків та куль, пожежа знищила всю передню частину літака, кабіну та другу палубу. Одне з крил навіть розчавило маленький літачок, що теж стояв у ангарі. Згоріло шасі і один із двигунів. А в самому ангарі вже оселилися соколи, нарахував їх дві пари, одного вийшло зловити на фото. Дснсники кажуть що в них у металевих конструкціях вже звиті гнізда", - поділився побаченим Пєтушков.


Зазначимо, раніше повідомлялося про те, що відновити найбільший транспортний літак у світі Ан-225 «Мрія», знищений російськими військовими, неможливо, але є шанс створити новий. Водночас, Державне підприємство 'Антонов' не може озвучити конкретні терміни відновлення літака .