RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Під Києвом знайшли масове поховання, одна з жертв росіян – волонтер: фото та відео

У Бучанському районі поліція Київщини виявила та оглянула тіла трьох убитих російськими окупантами мирних осіб. Поховання знайшли по обидва боки дороги неподалік Макарова, де розміщувалися позиції росіян.

Про це повідомила поліція Київської області.

"У Бучанському районі поліція Київщини виявила та оглянула тіла трьох убитих російськими окупантами мирних громадян. Поховання виявили біля окружної дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувалися позиції росіян", - наголошується в повідомленні.

За інформацією обласної поліції, у ямі перебували тіла трьох чоловіків. Поруч із могилою виявили розтяжку із гранатою «Ф-1», яку встановили російські військові.

"Двоє людей було вбито в голову, одну – у живіт. На місці поховання знайшли документи одного із загиблих – це громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Решта двох людей поки не встановлено, але вони були в цивільному одязі. Ми шукатимемо при яких обставини вони зникли на території України", - зазначив начальник Головного управління Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов.

Встановлено, що громадянин Чехії до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав до України допомагати як волонтер. 3 березня чоловік перестав виходити на зв'язок. На батьківщині у 49-річного іноземця залишалися дружина та брат.

Повідомляється також, що неподалік села Раківка поліцейські виявили тіло ще одного розстріляного місцевого мешканця. Жертвою загарбників став колишній оперативний працівник органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії. У період, коли територію захопили російські війська, чоловік вийшов за дровами і не повернувся. Як виявилося, солдати Росії розділили чоловіка і розстріляли. Його поховали у полі поруч із бойовими позиціями агресорів.

"Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть із власних будинків. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди катувань. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень у область тіла ", - зазначив начальник поліції Київщини.

Раніше ми повідомляли, що віл рук російських окупантів тільки в Київській області загинуло 1 222 особи мирних жителів. Проте ці дані ще остаточні.