RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Агенти Бандерша та Полусобчак: пропаганда Кремля видала безграмотний фейк про удар по Києву

Пропаганда Кремля вигадала черговий фейк із безліччю помилок щодо нібито "плану оперативно-тактичних заходів створення для ЗМІ враження цілеспрямованого влучання російською ракетою у цивільний об'єкт у Шевченківському районі Києва" від нібито 74-го центру інформаційно-психологічних операцій Міноборони України.

Про це повідомив СтратКом ЗСУ у Telegram.

"Гражданє чекісти, ви серйозно? Верхніх етапів будинку? Агент Бандерша? Вас в пту рф точно зі шкіл для розумово відсталих набирають", - прокоментували цей фейк у СтратКомі ЗСУ.

У "плані" допущено безліч помилок та дивних прізвиськ "агентів": агент Бандерша, Пихатий, Ботан, Напівсобчак. Також цей "план" містить нерозбірливий "підпис" нібито заступника начальника ГУР МО України, генерала-майора Івана Баршакова із "печаткою".

У тексті фейкового документу йдеться про нібито "інсценізацію" влучення ворожою ракетою у житловий будинок у центрі Києва 26 червня. У ньому розписано поетапно дії, які потрібно зробити, щоб все "виглядало реальним".

"Співмешканець матері. Має "загинути" внаслідок ракетного удару. Для цього, розшукати у місцевому морзі та доставити на місце подій труп з діагнозом "передозування наркотичними препаратами" без видимих татуювань, для подальшого показу виносу тіла з-під завалів будинку", - йдеться у "плані" (орфографія збережена).

Фото: t.me/AFUStratCom

Фото: t.me/AFUStratCom

Раніше ми писали, в результаті ракетних ударів у Шевченківському району Києва зранку 26 червня, під завалами опинилася 7-річна дівчинка.

Нагадаємо, що матір 7-річної дівчинки теж постраждала внаслідок ворожих обстрілів. Волкова Катерина Олександрівна є громадянкою Росії, яка народилася у Москві. Внаслідок нанесення ракетного удару окупантами її придавило бетонною плитою і лише за кілька годин її змогли витягнути. Матір дівчинки наразі знаходиться у стані середньої тяжкості. Її чоловік, що є батьком дівчинки, загинув.