RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

СБУ знешкодила мережу агентів ворога: допомагали окупантам наступати на Київ

Служба безпеки України знешкодила російську агентурну мережу, яка на початку повномасштабного вторгнення країни-терориста РФ координувала наступ окупаційного війська на Київ.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Працівники СБУ викрили першого агента мережі в березні, після чого провели спецоперацію і встановили всіх учасників групи, якими виявилися мешканці столиці віком 35-45 років. Головувала агентурою киянка, яку під час поїздок до Росії завербували кремлівські спецслужби.

За кілька місяців до повномашстабного вторгнення країни-агресора РФ ця агентурна мережа вела антиукраїнську діяльність на інформаційному полі, а саме розповсюджувала проросійську пропаганду у відеоматеріалах та публікаціях.

Напередодні 24 лютого "головна" агентка отримала вказівку зібрати розвідувальні дані про об'єкти й оборону Києва, зокрема:

  • дислокацію/переміщення військовослужбовців і техніки ЗСУ
  • стан захищеності військових об’єктів
  • цивільні інфраструктурні об’єкти енергетики, транспорту, фінансів, зв’язку, охорони здоров’я тощо.

"Наразі організаторці та одному з членів групи повідомлено про підозру стосовно ще одного агента обвинувальний акт вже скеровано до суду", - резюмували в пресслужбі.

Матеріали зі справи, листування агентки в месенджері з російськими спецслужбами:

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримали ворожого агента, який "провів" під Київ понад 100 одиниць російської військової техніки.