RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Києві розпочинається опалювальний сезон: Кличко назвав дату

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну нинішня зима обіцяє бути однією з найважчих за всю історію нашої країни. Тим не менш, у низці населених пунктів вже незабаром починається опалювальний сезон – не став винятком і Київ.

Про дату початку сезону у столиці повідомив на своїй сторінці у Telegram мер Віталій Кличко.

За його словами, сезон розпочнеться у четвер, 20 жовтня. Усі будівлі за технологічним графіком почнуть підключати до системи теплопостачання.

Читайте також: Опалювальний сезон вже на носі: скільки українці платитимуть за комуналку.

Комунальні служби працюватимуть у посиленому режимі, оскільки супротивник цілить в об'єкти критичної інфраструктури, намагаючись залишити українців без життєво необхідних послуг.

"Місто збільшило на 10% чисельність аварійно-рятувальних служб, придбало додаткову техніку та матеріали. Рішення про старт опалювального сезону ми ухвалили виходячи, перш за все, з погодних умов", - написав чиновник.

Також важливим фактором для початку опалювального сезону необхідно заощаджувати електроенергію. Це робиться для того, щоб кияни не включали електрообігрівачі та кондиціонери та не перевантажували систему електропостачання.

"Заклади соціальної сфери ми почали підключати раніше – за індивідуальними заявками. Крім того, багато хто оснащений індивідуальними теплопунктами, що дозволяє дистанційно регулювати подачу тепла та використовувати його раціонально", - наголосив Кличко.

Раніше ми повідомляли про те, як утримати тепло у квартирі, якщо немає електрики та газу.