RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Подалі від Росії: у Києві перейменували понад 40 вулиць, що відомо

Депутати Київради 27 жовтня перейменували понад сорок вулиць, провулків та площ, назви яких пов'язані з РФ та радянським минулим.

Як повідомляється на офіційному сайті КМДА, про це мер Віталій Кличко заявив після засідання Київської міської ради.

Читайте також: Без дружби з агресивним народом: що думають кияни про перейменування станцій метро

"Ми продовжуємо процес дерусифікації в столиці. І це важливий крок. Особливо під час варварської війни, якою Росія намагається знищити Україну. Ми повинні назавжди позбавитися символів і назв, пов'язаних з країною-агресором. Нові назви, зокрема, увічнять пам'ять про видатних українців. історичних подіях України, а також про відомих діячів та Героїв, які прославляли Україну і боролися за незалежність нашої держави.

У Дарницькому районі вулицю Славгородську перейменували на вулицю імені загиблого Героя – Дениса Антипова, вулицю Карла Маркса – на вулицю Йоганна Вольфганга Ґете. У Голосіївському районі площа Амурська – на площу Васильківську. У Шевченківському районі вулицю Пушкінську – на вулицю Євгена Чикаленка, вулицю Некрасовську – на вулицю Івана Драча, Краснодарську – на вулицю Голди Меїр. У Дніпровському районі вулиця Астраханська стала вулицею Кастуся Калиновського. У Солом'янському районі вулицю Багратіона перейменували на вулицю імені фотокореспондента, який загинув у березні поточного року під Києвом, Максима Левіна, провулок Московський – на провулок Павла Лі.

Подільському районі провулок Олександра Бестужева став провулком Кузьми Скрябіна. У Святошинському районі площу Героїв Бресту перейменували на Чорнобиївську площу. В Оболонському районі вулиця Маршала Тимошенко стала називати вулицею Левка Лук'яненка. У Печерському районі вулиця Олександра Матросова стала вулицею Генерала Кульчицького – українського військового, який загинув 2014 року у Слов'янську.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що у Києві вулицю радянського маршала перейменували на честь захисників Маріуполя.