RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві перейменували вулицю на честь журналіста, який загинув на війні

У Києві перейменували вулицю на честь відомого українського журналіста та військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександра Махова, який загинув у бою з російськими окупантами в Харківській області на початку травня.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Подалі від Росії: у Києві перейменували понад 40 вулиць, що відомо

Так, колишня вулиця Жолудєва у Святошинському районі Києва тепер носить назву Олександра Махова. Його ім'ям також перейменували станцію швидкісного трамваю.

За даними Генштабу ЗСУ, Махов народився у Луганську. У 2014 році змушено залишив рідне місто, а через рік став добровільно на захист України. Він боронив околиці окупованої Горлівки, як кулеметник. Махов також працював на телеканалі "Україна" та "Дім".

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Після демобілізації став військовим кореспондентом у районах АТО/ООС. Він також проводив курси для майбутніх журналістів. Коли російська армія повномасштабно вторглася в Україну 24 лютого, сержант запасу Махов одразу став до лав ЗСУ, де у складі 1-го десантно-штурмового батальйону 95 окремої ДШБ захищав країну на Ізюмському напрямку.

"Місяці важких боїв з переважаючими силами противника, постійні штурми, обстріли артилерії та авіаційні удари. На жаль, 4 травня, в селі Довгеньке, Олександр Махов загинув. В населений пункт увірвалась колона російської бронетехніки. Сержант Махов з гранатомета знищив ворожу БМП разом із 5-ма загарбниками. Російські війська були зупинені, але, під час відходу, відкрили вогонь з артилерії і Сашко отримав осколкове поранення несумісне з життям", - зазначили у Генштабі.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Його друг військовослужбовець ДШВ ЗСУ Євген Назаренко розповів, що щоразу чути у столичному трамваї "Наступна станція – Вулиця Олександра Махова" буде важко, але він на це заслужив.

"Ти мріяв повернутись у свій Луганськ на військовій техніці. І я впевнений, Десантно-штурмові війська виконають твою мрію. Ти жив, як герой. І загинув, як герой", - сказав Назаренко.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Раніше ми писали, у Києві, в рамках перейменування вулиць, назви яких якимось чином пов'язані з Росією та її сателітами, вулиця Маршала Малиновського отримала назву Героїв полку "Азов".