RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Позитив для киян: у мерії зробили заяву про графік відключень світла

У Києві скоро повернуться до графіків планових відключень електроенергії завдяки стабілізації ситуації з енергосистемою.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в етері телемарафону.

Уночі 4 грудня у Києві взагалі не відключали електроенергію, а станом на ранок лише до 25% столиці час від час залишається без світла.

Читайте також: Де у Києві набрати води та купити ліків у разі блекауту: у КМДА відповіли

За словами Пантелєєва, це пов'язано з прогресом у стабілізації ситуації в енергосистемі й зменшенням споживання електроенергії у вихідні порівняно з буднями.

"Як на лівому, так і правому березі ситуація поступово стабілізується. Але треба розуміти, що повноцінне відновлення пошкодженої після обстрілів інфраструктури потребує досить багато часу. Я впевнений, що ми вийдемо на погодинні графіки, до яких ми звикли, і так житимемо й працюватимемо далі", - сказав заступник глави КМДА.

Водночас наразі неможливо точно спрогнозувати дату переходу на планові відключення у Києві, хоч тенденції до цього спостерігаються вже зараз.

Раніше "Апостроф" опублікував список адрес супермаркетів і ТРЦ, які працюють на автономних джерелах живлення. Там можна буде купити продукти й інші товари навіть під час блекауту.