RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Відключення світла на Київщині: влада зробила заяву

У Київській обласній військовій адміністрації розповіли про ситуацію в енергосистемі столичного регіону.

Про це під час телемарафону заявив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

Читайте також: Ракетний удар Росії по Києву 31 грудня: фоторепортаж з місця подій

За його словами, фахівці зараз роблять все, що в їхніх силах, щоб подовжити свята для мешканців Київщини. Наразі в області немає ані екстрених, ані планових відключень електрики.

"Буквально нещодавно у мене закінчилося засідання оперативного штабу, де доповідали всі структури щодо ситуації в області. У нас повністю наразі є енергозабезпечення Київської області. У нас немає екстрених відключень і немає планових відключень. Тобто люди постійно знаходяться з електроенергією... Наше завдання наразі - це дати людям можливість якомога більше відчути це свято, яке подарували нам ЗСУ", - наголосив посадовець.

Водночас він не виключає можливість нічних атак російськими та іранськими дронами. Однак, військові сили - у повній готовності для їх відбиття. Також він уточнив, що наразі немає інформації про те, що дрони заходять з боку Білорусі.

Є дані, що вони продовжують заходити з півдня і після цього відбувається певна зміна розташування. Тільки-но у зону відповідальності Київської області потрапляють дрони, то українські військові їх знищують, резюмував Кулеба.

Раніше "Апостроф" писав, що в Генштабі ЗСУ розповіли про ракетний удар окупантів 31 грудня по Україні.