RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Алга, Казахстан: в Україні відкрили першу "Юрту Незламності", фото

У Київській області вже працюють понад 400 "Пунктів незламності", але у Бучі ще відкрили одну з шести т.зв. "юрт незламності", в якій місцеві мешканці можуть зігрітися та зарядити гаджети у випадку відключення електроенергії.

Про це інформує Бучанська міська рада.

Нетипова для України будівля з'явилася у столичному регіоні завдяки підтримці Посольства Республіки Казахстан в Україні та нардепа Сергія Нагорняка, який очолює групу міжпарламентських зв’язків з цією країною.

Читайте також: Де тут можна зігрітися: як українці шукали Пункти незламності

Зазначається, що на відкритті традиційного казахського намету у провулку Олекси Тихого, між ЖК "Континент" та "Мілленіум", панувала тепла і дружня атмосфера - городян пригощали пловом та гарячим чаєм із печивом, а дитячий музичний патріотичний колектив "Музичні діти Бучі" дав концерт.

Також, як зазначається, окрім Бучі, юрти встановлять у Києві, Львові, Одесі, Черкасах та Харкові. Їх передали Україні казахські бізнесмени.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", у Борисполі від переохолодження помер чоловік, якого не пустили погрітися у морозну ніч в один із "Пунктів незламності".