RU  UA

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90

Новини

2 жовтня

Всі новини

Світла не буде по 18 годин на добу: Київ повертається до жорстких графіків відключень

Після тривалого часу без відключень у світло-сірих зонах графіка, швидше за все, знову відключатимуть електрику. Генерація не збільшиться, споживання зростає, дефіцит стає більшим.

Про це на сторінці у facebook повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Він наголосив, що до кінця березня українцям потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій.

Читайте також: Відключення світла у Києві: де подивитися графіки відключень на 11 січня

Якщо дивитися на графіки, то ситуація ще гірша - світло вимикатимуть і на 20 годин. На фото графік відключень третьої зони Києва.

Коваленко також розповів про те, що розподілом світла на всіх користувачів займаються диспетчери операторів системи розподілу. Їм доводять до відома обмеження, із якими працює енергосистема у конкретний час. Планують зазвичай на добу наперед. Але за ситуацією стежать у режимі реального часу.

"Найпершим завданням щодо забезпечення диспетчерів є підключення критичної інфраструктури. Ці об'єкти мають бути загоєні безперервно, вони є найбільш пріоритетними. Це лікарні, пожежі, комунальні підприємства. Зазвичай вони споживають близько 25-30% від загальних обсягів", - розповів він.

Далі, зазначає Коваленко, слід збалансовано розподілити решту електроенергії між побутовими споживачами та бізнесами. Тут у хід ідуть черги та групи.

"Зазвичай між обсягами населення та бізнесами є баланс. Але ось на новорічні свята населення не відключали саме тому, що відключили бізнес. І коли обсяги споживання бізнесу та промисловості зростають, у них такі ж пропорційні обмеження, що й у населення", - пояснив гендиректор Yasno.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що через погіршення погодних умов та зростання споживання енергії в Україні світло відключатимуть не лише вдень, а й уночі .