RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Києві частіше стали відключати світло: названі причини

Генерація вже давно не дорівнює потребам електроенергії й погода робить так, що українці більше почали користуватися електрообігрівачами, що дуже навантажує систему та збільшує дефіцит.

Про це розповів керівник енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко, зазначивши, що ситуація в системі зараз складна.

Також, за його словами, деякі генераційні об'єкти, навіть у такий складний час, пішли на планові ремонти, без яких вони просто вийдуть із ладу, і "приведення їх до тями буде складним і дуже довгим", - повідомив він, пояснивши, що такі ж заходи відбувалися і до війни, але тоді система мала більші можливості, щоб відключення відбувалися непомітно.

Читайте також: Ситуація залишається складною: як сьогодні відключатимуть світло у Києві

Нестачу генерації зараз намагаються балансувати за допомогою ГЕС, але гідроелектростанції не можуть працювати 24/7 й саме у нічні години ГЕС "набирають" ресурс, черещ що у темну пору доби й відбуваються відключення.

Власне, через стан мереж і генерації зараз на Київ дають приблизно 60% від необхідних об’ємів. Причому, з цього об’єму ~40% йде на об’єкти критичної інфраструктури й залишок розподіляють серед мешканців столиці, розповів гендиректор YASNO.

Нагадаємо, як раніше розповідав "Апостроф", у Києві створюють нову схему електроживлення, яка дозволить не боятися блекауту.