RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

До Києва прибув черговий топ-чиновник з Європи: фото та відео

Президент Європейської Ради Шарль Мішель завітав до Києва, аби зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, прем'єром Денисом Шмигалем та депутатами парламенту для обговорення подальших напрямків співпраці.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС у Twitter-акаунті.

"Повернулися до Києва, щоб обговорити всі напрямки співпраці. Нехай 2023 рік стане роком перемоги та миру", - написав Мішель у своєму Twitter-акаунті.

Читайте також: Шарль Мішель про звірства окупантів під Києвом: Росія має бути покарана

Він наголосив на тому, що українці потребують та заслуговують підтримки Європи у нелегкому спротиві російським загарбникам, оскільки вони не лише борються за свою землю та майбутнє своїх дітей, але й також - за спільні європейські цінності миру та процвітання.

Повідомляється, що президент Європейської Ради уже встиг відвідати реабілітаційний центр для українських воїнів, а також поклав квіти до Стіни Пам'яті загиблим у Києві.

"Вражений мужністю ветеранів у реабілітаційному центрі Києва, який фінансується ЄС. Україна незламна", - написав Мішель.

Раніше ми писали, що у вівторок, 10 січня, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Європейської ради Шарль Мішель та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у Брюсселі підписали вже третю за рахунком спільну декларацію про співпрацю європейських держав і військово-політичним блоком.